- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ολοένα και περισσότεροι Αλεξανδρουπολίτες προτιμούν τα σύμφωνα συμβίωσης
Το σύμφωνο συμβίωσης φαίνεται να επιλέγουν ολοένα και περισσότερα ζευγάρια στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Πιο συγκεκριμένα, το 2017 πολλά ήταν τα ζευγάρια που άφησαν τον πατροπαράδοτο γάμο και επέλεξαν το σύμφωνο συμβίωσης.
Ο νόμος για το Σύμφωνο Συμβίωσης δημιουργήθηκε το 2008, ενώ άρχισε να γίνεται γνωστός σταδιακά από το 2009.
Πρόκειται, λοιπόν για μία σύμβαση όπου οι δύο σύντροφοι εκφράζουν την επιθυμία τους να συμβιώσουν κανονίζοντας και όρους αυτής της συμφωνίας. Στη σύμβαση αυτή κάποιοι όροι είναι προκαθορισμένοι από το νόμο, όπως η διατήρηση του ονόματος, η κληρονομική διαδοχή όταν δεν υπάρχει διαθήκη.
Το Σύμφωνο Συμβίωσης άρχισε να ισχύει και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια από το Δεκέμβριο του 2015.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2016 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκαν 6 Σύμφωνα Συμβίωσης μεταξύ άντρα και γυναίκας, ενώ το 2017 υπήρξε μεγάλη αύξηση, με το συνολικό αριθμό των Σύμφωνων Συμβίωσης να ανέρχεται στα 22.
Τα 21 είναι μεταξύ άντρα και γυναίκας ενώ για το 1 δεν αναφέρονται στοιχεία περί του φύλου των 2, που υπέγραψαν.
Όλια Γκαντανίδου
- Εκσυγχρονισμός του Μουσείου Κομοτηνής, αλλά το Διδυμότειχο ζητά την χρυσή προτομή
(02-07-2025) - Ημερίδα για τη νησιωτικότητα - Η Σαμοθράκη ώς "αόρατο νησί"
(02-07-2025) - Σκουπιδότοπος και "ζούγκλα" στο Ρέμα Βανικιώτη της Αλεξανδρούπολης (video)
(02-07-2025) - Νέα νυχτερινά δρομολόγια δημοτικής συγκοινωνίας στην Αλεξανδρούπολη (video)
(02-07-2025) - Αναφορά και Ερώτηση στη Βουλή για τις τουρκικές παρεμβάσεις στα νερά του ποταμού Έβρου
(02-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)





