- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ολοένα και περισσότεροι «διακανονίζουν» το νερό – δείτε τα ποσά, τις δόσεις και πότε «κόβεται» από τη ΔΕΥΑΑ
Σε ισχύ και με μεγάλη "επιτυχία", βρίσκονται στους τελευταίους 3 μήνες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις διακανονισμού των οφειλών, που υιοθέτησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης.
Η πολιτική των διακανονισμών εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της ΔΕΥΑΑ, και δεν είναι λίγοι οι πολίτες που προσέρχονται για υπαγωγή στη ρύθμιση. «Έρχεται ο κόσμος, έχει υπαχθεί πλήθος οφειλετών. Για χρέος μέχρι και 1.000€ είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των πολιτών», επισημαίνει ο Πρόεδρος Γιώργος Ουζουνίδης.
«Επειδή βλέπαμε στο σύστημα πως υπάρχει πλήθος οφειλετών, ιδιωτών και καταστηματαρχών, κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση των διακανονισμών, η εφαρμογή των οποίων είναι μόνιμη», δηλώνει ο ίδιος.
Σε ότι αφορά τα ποσά των οφειλών, υπάρχει διαβάθμιση ως προς την καταβολή και τις δόσεις.
- Μέχρι τα 250 € οι δόσεις ανέρχονται στις 11, με ελάχιστη καταβολή τα 20 €
- Από 250 € έως 500 €, ποσό δόσης 30 € έως 15 δόσεις
- Από 500 € έως 1.000 €, ποσό δόσης 40 € έως 24 δόσεις
- Από 1.000 € έως 2.000 €, ποσό δόσης 60 € έως 32 δόσεις
- Από 2.000 € και πάνω, ποσό δόσης 100 € έως 40 δόσεις
Το «κόψιμο» της υδροδότησης είναι μια ενέργεια που αφενός υιοθετείται από την ΔΕΥΑΑ, αφετέρου δε τίθεται σε ισχύ για τους «αδιάφορους καταναλωτές». «Αν κάποιος χρωστάει χρόνια και δεν έρχεται να υπαχθεί σε ρύθμιση ανάλογα με την οφειλή, τότε θα κόψουμε το νερό. Αυτό γίνεται για τους αδιάφορους και μόνο σε μεγάλα ποσά, κυρίως για οφειλές άνω των 500 €. Είναι και θέμα δικαιοσύνης προς τους υπόλοιπους, γιατί δηλαδή αυτοί να πληρώνουν;», καταλήγει ο Πρόεδρος.
Μαρίνα Κριτού
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR






