- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ολοκληρώθηκε το σκέπαστρο στο Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο
Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο τζαμί στην πλατεία Διδυμοτείχου.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε ότι έχει να κάνει με το νέο στέγαστρο του κτιρίου προκειμένου να προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με την παράδοση το Τέμενος κτίστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα από το Σουλτάνο Βαγιαζήτ Α’ το Γιλντιριμ και για το λόγο αυτό ονομάζεται τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους Οθωμανούς περιηγητές Βαγιαζήτ τζαμί.
Τα θεμέλια του Τεμένους προβάλλουν σε κάποια σημεία έξω από το κτίριο προκαλώντας τη δημιουργία εικασιών περί προγενέστερου κτίσματος.
Το έργο αναμένεται να παραδοθεί το 2017 με το κόστος των εργασιών να ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000 ευρώ.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το υπουργείο Πολιτισμού. Το κτίσμα αυτό δεν θα λειτουργήσει ως κανονικό τζαμί αλλά θα αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης λόγω της ιστορίας και της παλαιότητάς του.
- Εκσυγχρονισμός του Μουσείου Κομοτηνής, αλλά το Διδυμότειχο ζητά την χρυσή προτομή
(02-07-2025) - Ημερίδα για τη νησιωτικότητα - Η Σαμοθράκη ώς "αόρατο νησί"
(02-07-2025) - Σκουπιδότοπος και "ζούγκλα" στο Ρέμα Βανικιώτη της Αλεξανδρούπολης (video)
(02-07-2025) - Νέα νυχτερινά δρομολόγια δημοτικής συγκοινωνίας στην Αλεξανδρούπολη (video)
(02-07-2025) - Αναφορά και Ερώτηση στη Βουλή για τις τουρκικές παρεμβάσεις στα νερά του ποταμού Έβρου
(02-07-2025)
EN
TR






