Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οριστικό τέλος για το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Οριστικό τέλος για το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα

13-02-2019

Άσχημα είναι τα μαντάτα για το ζαχαρουργείο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα.

Οι τελευταίες προσπάθειες για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή έπεσαν στο «κενό», με αποτέλεσμα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να περιέλθει στα χέρια του βασικού της πιστωτή, που δεν είναι άλλος από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια αλυσίδα εξελίξεων, στην οποία περιλαμβάνεται το «λουκέτο» στα εργοστάσια της ΕΒΖ, στην Ορεστιάδα, στις Σέρρες και το Πλατύ.

Σε λειτουργία θα παραμείνουν τα εργοστάσια στη Σερβία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του ζαχαρουργείου του Πλατέως στο μέλλον, εφόσον υπάρχει παραγωγή τεύτλων.

Να σημειωθεί πως ήδη έχει εκκινήσει η διαδικασία για την μετάταξη των 220 εργαζομένων της ΕΒΖ (39 στο εργοστάσιο Ορεστιάδας), σε άλλους φορείς τους Δημοσίου Τομέα.