- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
ΟΣΕ: Προβλέπεται δεκαπλάσια χωρητικότητα στον άξονα που συνδέει Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο
Προβλέπεται δεκαπλάσια χωρητικότητα, μελλοντικά, στους άξονες που συνδέουν δύο βορειοελλαδικά λιμάνια με τα σύνορα, μεταξύ των οποίων είναι και ο άξονας Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο.
Από τις συγκεκριμένες ΣΔΙΤ φαίνεται ότι θα επωφεληθεί πρώτη η Βόρεια Ελλάδα, αφού το πρώτο έργο του πακέτου που θα προκηρυχθεί αναναμένεται να είναι αυτό που αφορά το τμήμα Στρυμώνα- Αλεξανδρούπολης και Πλατέος- Φλώρινας, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 300 εκατ. ευρώ, μοιρασμένης 50%-50% σε παρεμβάσεις ανάταξης και συντήρησης του δικτύου. Η συμβασιοποίηση του έργου αναμένεται να προχωρήσει ως το τέλος του 2023, ενώ σε επόμενη φάση θα προκηρυχθούν οι έτερες δύο ΣΔΙΤ, στα τμήματα Πειραιά- Θεσσαλονίκης- Ειδομένης - Προμαχώνα και Αεροδρομίου Αθήνας- Κορίνθου -Κιάτου.
Το σύνολο των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων εκτιμάται ότι θα βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες κίνησης στους κάθετους άξονες που συνδέουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης με τα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα, σύμφωνα πάντα με τον κ.Πατέρα.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΟΣΕ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η χωρητικότητα στους άξονες Θεσσαλονίκης- Προμαχώνα και Αλεξανδρούπολης- Ορμενίου, οι οποίοι είναι κομβικής σημασίας για τις ροές των εμπορικών φορτίων μέσω σιδηροδρόμου, μέχρι και θα δεκαπλασιαστεί.
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)






