Κάτι τρέχει στον Έβρο

Πανηγυρική δικαίωση του Διονύση Μαστορόπουλου - Χωρίς αιτιολογία η απομάκρυνση του πρώην Διευθυντή

Πανηγυρική δικαίωση του Διονύση Μαστορόπουλου - Χωρίς αιτιολογία η απομάκρυνση του πρώην Διευθυντή

17-03-2023

Πανηγυρική δικαίωση του κ. Διονύση Μαστορόπουλου Αν. Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και ΥΔΟΜ του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Χωρίς αιτιολογία η απομάκρυνση του πρώην Διευθυντή.

Ήττα Ζαμπούκη και σε επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης. Η Επιτροπή του αρθρ. 152 (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης με την υπ’ αριθμ. 6/2023 Απόφασή της έκανε δεκτή την προσφυγή του κ. Διονύση Μαστορόπουλου κατά της υπ’ αριθμ. 1706/37298/8.11.2022 Απόφασης Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και κατά της υπ’ αριθμ. 4415/11.01.2023 απόφασης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς διαπίστωσε ότι δεν είναι αιτιολογημένη.

Συγκεκριμένα «..δε συνιστά νόμιμη, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που καθιστά νόμιμη την απόφαση του Δημάρχου, αφού δεν προκύπτει ο λόγος για τον οποίο η παραμονή του προσφεύγοντος στην εν λόγω θέση θα εξυπηρετούσε την ως άνω ανάγκη. Δεν προκύπτει από την απόφαση αλλά και από κανένα στοιχείο του φακέλου, αν η παύση συνδέεται με τυχόν ενέργειες ή παραλείψεις κατά την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων και τον τρόπο με τον οποίο οι ανάγκες του Δήμου εξυπηρετούνται με την απόφαση παύσης του.»

Σαφέστατα και απαιτείται διαφορετικός τρόπος προσέγγισης και διαχείρισης του προσωπικού και συγκεκριμένα των ανώτερων υπαλλήλων. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι στον Δήμο Αλεξανδρούπολης επικρατεί η λογική της Δημοτικής Αρχής να απομακρύνει ή να διώχνει στελέχη όταν πιθανότατα δεν εκπληρώνουν πολιτικά τις επιθυμίες του Δημάρχου Ζαμπούκη.

VW Τερζενίδης

Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και σαφέστατα πράγματα που δεν γίνονται. Η Δημοτική Αρχή πιθανότατα δεν ανέχεται «όχι» και έχει την λογική του ξηλώματος του προσωπικού όπως προκύπτει από σπασμωδικές της ενέργειες. Η απαξίωση όμως και η δίωξη έμπειρων στελεχών προφανώς και δεν έχει καμία αναπτυξιακή λογική, δεν έχει σχέση με την διοίκηση (κυρίως επιστημόνων από τους οποίους η πόλη μας περιμένει τα μέγιστα) και δεν ενισχύει την οργάνωση μπροστά στις προκλήσεις και στις χρηματοδοτήσεις που οφείλει ο Δήμος να διεκδικήσει. Η δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου θα έπρεπε να λειτουργεί συνδυαστικά με το έμπειρο προσωπικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα προγράμματα που ανοίγουν για χρηματοδότηση και που όλοι οι Δήμοι της χώρας συμμετέχουν , και όχι εις βάρος του Οργανισμού που λέγεται Δήμος Αλεξανδρούπολης βυθίζοντας τις υπηρεσίες του και τους υπαλλήλους.

Όταν απομακρύνονται ανώτερα στελέχη του Δήμου, καθώς ο κ. Μαστορόπουλος δεν είναι ο μόνος που εκδιώχθηκε, αναιτιολόγητα όπως η Επιτροπή του άρθρου 152 (ΝΣΚ) έχει αποφανθεί, παρουσιάζεται μια εικόνα εμμονής και δίωξης και παράλληλα τάσης παράλυσης των Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κατά την τελευταία 4-ετία, μετακινήθηκαν δεκάδες υπάλληλοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης χωρίς την θέλησή τους που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία τεράστιων προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Με την πένα του Θερβάντες στον Δον Κιχώτη, την αναζήτηση φανταστικών εχθρών, την τιμωρία χωρίς λόγο και τις διώξεις υπαλλήλων, δεν γίνεται άσκηση Διοίκησης.

Θυμίζουμε τις διώξεις που η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή και ο κ. Ζαμπούκης έχει ασκήσει κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ήταν επιβεβλημένη η συνολική αξιοποίηση των στελεχών του Δήμου καθώς ο χρόνος δεν έπρεπε να προσπεράσει την Αλεξανδρούπολη που είναι γνωστή για την ανάπτυξή της σε ολόκληρο τον πλανήτη και ζούμε στιγμές διεκδίκησης και εισροής τεράστιων θεμάτων στον τόπο μας.

Ο χρόνος θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για δουλειά λοιπόν κ. Δήμαρχε και όχι για την αναζήτηση αίτιων για την δίωξη των υπαλλήλων και όχι μόνο. Αλλά μάλλον υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και στοχεύσεις στη Δημοτική Αρχή.

newsroom @ e-evros.gr