Κάτι τρέχει στον Έβρο
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή στον Έβρο
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 4 (πολύ υψηλή)- για την περιοχή του Νομού Έβρου και Ροδόπης.
Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή.
Ο δήμος Σαμοθράκης με ανακοίνωσή του απαγορεύει τη διαμονή στα δάση του νησιού.
Αναλυτικότερα αναφέρει: "Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια ενέργεια ή εργασία, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα τον Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους."
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







