Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στον Έβρο.
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί στον Έβρο.

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στoν Έβρο - Πίνακες ανά περιοχή

26-06-2021

Συνολικά 8.027.809 δόσεις εμβολίου έχουν γίνει κατά του κορονοϊού μέχρι την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2021, όπως αποτυπώνουν τα επίσημα στοιχεία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα emvolio.gov.gr/vaccinationtracker μπορεί κάποιος να βλέπει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να γνωρίζει την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη υπηρεσία, μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 έχουν εμβολιαστεί στον Έβρο 100.744 άνθρωποι. Την πρώτη δόση του εμβολίου την έχουν κάνει 57.335 ενώ την δεύτερη δόση του εμβολίου στον Έβρο την έχουν κάνει ήδη 46.119 άτομα.

Ενώ οι ειδικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητάς της, ιδίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όπως είναι και ο Έβρος, ενώ η μάχη έναντι της πανδημίας αρχίζει να θυμίζει πλέον κούρσα ενάντια στο χρόνο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κυβέρνηση και ειδικοί εκτιμούν πως το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» είναι αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων, ώστε να χτιστεί μέσα σε διάστημα περίπου 60 ημερών το «τείχος ανοσίας» έναντι της Covid 19.

Φ.Δούκογλου

Παρακάτω ακολουθεί και αναλυτικός πίνακας:

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής στoν Έβρο - Πίνακες ανά περιοχή