Κάτι τρέχει στον Έβρο
Στο Διδυμότειχο ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων, για το ανακαινισμένο Μικρό Τέμενος
Επί έξι μήνες διήρκεσαν οι εργασίες ανακαίνισης του Μικρού Τεμένους στο Διδυμότειχο και αύριο Τετάρτη θα γίνουν τα εγκαίνιά του, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλατζή.
Το έργο έγινε με πρωτοβουλία της Διαχειριστικής Επιτροπής Διδυμοτείχου και ήταν απαραίτητο για τους μουσουλμάνους της πόλης, αφού είναι γνωστό οτι το μεγάλο ιστορικό τέμενος του Βαγιαζήτ βρίσκεται σε φάση εργασιών για την αποκατάστασή του.
Το Μικρό Τέμενος του Διδυμοτείχου χρονολογείται στα μέσα του 18ου αιώνα και σήμερα είναι το μοναδικό που λειτουργεί υπό την εποπτεία της τοπικής Μουφτείας για τους μουσουλμάνους. Τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει πολύ λίγες εργασίες για την αποκατάστασή του, οπότε αυτά τα έργα που ολοκληρώθηκαν τώρα, ήταν άκρως απαραίτητα.
Η τελετή εγκαινίων θα γίνει αύριο Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, στις 3:30 το μεσημέρι.
- Το Γυμνάσιο Μεταξάδων για δεύτερη χρονιά Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
(01-10-2025) - Σκληρές δηλώσεις του Πάρη Παπαδάκη, για "κομπλεξικούς και πονηρούληδες" (video)
(01-10-2025) - ΑΜΘ: Ξεκίνησε η εναέρια ρίψη δολωμάτων για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας
(01-10-2025) - Διαμαρτύρονται οι Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης για την απόσπαση δύο γιατρών
(01-10-2025) - Νέο αίτημα για Ειδική Οικονομική Ζώνη στο Τρίγωνο Έβρου
(01-10-2025)
EN
TR







