Κάτι τρέχει στον Έβρο
Συνεχίζονται οι διεργασίες για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών των εκπροσώπων της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου με τους βουλευτές του νομού.
Άνοιξε με τη συνάντηση που είχαν με τον βουλευτή Αναστάσιο Δημοσχάκη, συνεχίστηκε με τους βουλευτές Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Σταύρο Κελέτση και ολοκληρώθηκε με την βουλευτή Αναστασία Γκαρά.
Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου κατέθεσαν στους κ.κ. Βουλευτές τους σοβαρούς προβληματισμούς τους για την κατάρρευση που παρουσιάζει το βόρειο τμήμα του νομού, επαναλαμβάνοντας πως η διοικητική αναδιάταξη θα εξυπηρετούσε στη διαφορετική και ξεχωριστή αντιμετώπιση που χρειάζεται άμεσα η περιοχή.
Από την πλευρά τους όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές αναγνώρισαν την σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το βόρειο τμήμα του Νομού και ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι θετική με την έννοια της ανάδειξης των ιδιαίτερων ζητημάτων της περιοχής φέρνοντας τα στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Ο κάθε βουλευτής εξέφρασε τις δικές του απόψεις, επιφυλάξεις και προτάσεις επί του αιτήματος των φορέων και όλοι ζήτησαν ενημέρωση για την συνέχεια της πρωτοβουλίας.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επαφές με τους εκπροσώπους του 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τις προσεχείς ημέρες μάλιστα προγραμματίζονται οι συναντήσεις με τους αιρετούς εκπροσώπους του 1ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η παρούσα φάση διεκδίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου ώστε η Πρωτοβουλία να προχωρήσει στα επόμενα βήματα της.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






