Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Τα 10 νησιά που θα επισκέπτονται οι Τούρκοι με βίζα-«εξπρές» - Εκτός η Σαμοθράκη
Σε συνολικά 10 ελληνικά νησιά του Αιγαίου θα μπορούν πλέον να ταξιδέψουν Τούρκοι επισκέπτες με προσωρινή βίζα διάρκειας επτά ημερών.
Τα νησιά αυτά είναι τα εξής:
Λήμνος
Λέσβος
Χίος
Ρόδος
Σύμη
Καστελόριζο
Σάμος
Λέρος
Κάλυμνος
Κως
Οι Τούρκοι τουρίστες που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας φέτος μέσω μεθοριακών σταθμών, φτάνουν το ένα εκατομμύριο, ενώ υπολογίζεται ότι άλλες 100.000 περίπου φτάνουν με αεροπλάνα. Ο ακριβής αριθμός των ταξιδιωτών που φτάνουν από τη γειτονική χώρα δεν καταγράφεται με λεπτομέρεια.
Διακήρυξη Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στον τουρισμό
Κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα η υπουργός Πολιτισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Τούρκος ομόλογός της, Μεχμέτ Ερσόι υπέγραψαν κοινή δήλωση / διακήρυξη για συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.
Οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν τον ρόλο του τουρισμού ως γέφυρας συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη και στήριξη επαγγελματιών, επιχειρήσεων και τοπικών κοινωνιών.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνούν να συνέρχεται κάθε χρόνο η Κοινή Επιτροπή Τουρισμού με σκοπό να προωθήσει την άμεση συνεργασία ταξιδιωτικών φορέων και τουριστικών πρακτόρων, να ενισχύσει την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών, να διερευνήσει τις δυνατότητες για κοινές τουριστικές επενδύσεις, με απώτερο στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







