Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τίμησαν την Ορθόδοξη οικογένεια στην Αλεξανδρούπολη
Η εορτή της Υπαπαντής εορτάσθηκε πανηγυρικά την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, όπου από ετών πραγματοποιείται στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η βράβευση της χριστιανής γυναίκας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Όρθρο της εορτής και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, παρουσία πλήθους πιστών, του βουλευτού κ. Δημοσχάκη και του Γραμματέως του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως κ. Μπόγδη. Το εκκλησίασμα είχε την ευλογία να προσκυνήσει τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Συμεών του θεοδόχου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η βράβευση της χριστιανής γυναίκας στα πρόσωπα μίας γιαγιάς, μίας μητέρας και μίας νεαρής κοπέλας ως μέλλουσας μητέρας. Ο Μητροπολίτης μας στην σύντομη ομιλία του τόνισε για την σημαντικότητα της γυναίκας που αναθρέφει τα παιδιά της με σωστό και χριστιανικό τρόπο για να γίνουν αύριο σωστοί και χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία.
Ο Σεβασμιώτατος βράβευσε την κ. Μαρία Ραφαηλίδου, μιά γιαγιά που ο Θεός την αξίωσε να αποκτήσει 4 παιδιά, 8 εγγόνια και 2 δισέγγονα. Επίσης, βράβευσε την κ. Άννα Γαλαζούλα, νεαρή μητέρα με νεογέννητο βρέφος και ως μέλλουσα μητέρα την κ. Δήμητρα Παρασχάκη, φοιτήτρια Λογιστικής.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






