Κάτι τρέχει στον Έβρο
Το φυσικό αέριο πλέον και στο δήμο Ορεστιάδας - Δείτε από ποιους δρόμους της Ορεστιάδας θα περάσει
Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Ορεστιάδας η σύνδεση δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο Φυσικού Αερίου.
Τη σύνδεση 45 δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, που κατασκευάζεται στην Ορεστιάδα, ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, Δημήτρης Αυλωνίτης, ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη του έργου στην πόλη, για τα χρονοδιαγράμματά του και για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θέλουν να συνδεθούν με το δίκτυο.
Η πρόοδος του έργου, που βρίσκεται στο στάδιο του πρώτου τετραμήνου, χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, τόσο από τη ΔΕΔΑ όσο και από τη δημοτική αρχή, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν εχθές το άριστο κλίμα συνεργασίας και την κοινή πρόθεσή τους οι εκσκαφικές εργασίες στον κεντρικό ιστό της πόλης να είναι συντονισμένες, ώστε η εγκατάσταση του δικτύου να ολοκληρωθεί σύντομα και να ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις ανάπλασης που έχει προγραμματίσει ο δήμος.
Το έργο θα εξελίσσεται μέχρι το τέλος του 2023, ενώ μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει και ενημερωτική εκστρατεία των κατοίκων για τις διαδικασίες σύνδεσης με το Φυσικό Αέριο, για τις οποίες η επιβάρυνση του καταναλωτή θα αφορά μόνον τη μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης και την αγορά ή μετατροπή του λέβητα.
Ο πρώτος σχεδιασμός που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου σε 95 οδούς της πόλης και οι πρώτες συνδέσεις θα μπορούν να γίνουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Αναφερόμενος, τέλος, στην τιμή του Φυσικού Αερίου, ο κ. Αυλωνίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αρχίσει η αποκλιμάκωση και σταδιακά η ισορροπία θα αποκαθίσταται. «Το Φυσικό Αέριο θα είναι για πολλά χρόνια η πλέον ανταγωνιστική πηγή ενέργειας», εκτίμησε συγκεκριμένα. Όσον αφορά το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου, το οποίο έχει εξαγγελθεί και αναμένεται να εξυπηρετήσει, μεταξύ άλλων, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, ο κ. Αυλωνίτης εξήγησε πως από την πλευρά της ΔΕΔΑ έχουν ωριμάσει όλες οι ενέργειες. «Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, οπότε είναι αρκετά τα στάδια έγκρισής του.
Παρακάτω ακολουθούν οι μελλοντικοί δρόμοι από τους οποίους θα περάσει το φυσικό αέριο:


- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






