Κάτι τρέχει στον Έβρο
Το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας & η σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής
Δύο γυναίκες και ένας άνδρας συνθέτουν την τριάδα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, όπως αυτό αναδείχθηκε κατά τη χθεσινή, πρώτη του συνεδρίαση για τη νέα δημοτική περίοδο και με τη νέα του σύνθεση.
Ομόφωνα, με μοναδική εξαίρεση το "παρών" του δημοτικού συμβούλου της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών "Είναι στο Χέρι μας", Θανάση Κυργιάννη, εξελέγη πρόεδρος η Δώρα Σέμεν, αντιπρόεδρος, από την παράταξη του Βασίλη Μαυρίδη, εξελέγη, επίσης ομόφωνα με εξαίρεση το "παρών" του κ. Κυργιάννη, ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης και γραμματέας η Μαρία Μανάβη, που εξελέγη με απόλυτη ομοφωνία.
Η κα. Μανάβη, προερχόμενη από την παράταξη του δημάρχου, προτάθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο μετά την ανακοίνωση του Χρήστου Καζαλτζή, επικεφαλής της τρίτης παράταξης του δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν θα προτείνει πρόσωπο για τη θέση γραμματέα, όπως εκ του κανονισμού είχε δικαίωμα να πράξει, βάσει τη θέσης της παράταξής του μεταξύ των δυνάμεων της μειοψηφίας.
Ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από έξι μέλη-δημοτικούς συμβούλους και έχει πρόεδρο τον δήμαρχο. Τα τέσσερα από τα έξι εκλεγμένα μέλη προέρχονται από την παράταξη του δημάρχου και τα άλλα δύο από κοινό ψηφοδέλτιο υποψηφίων των παρατάξεων μειοψηφίας. Υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας ήταν οι: Αστεριάδης Μαργαρίτης, Γκιλιλούδη Χριστίνα, Καδόγλου Γιώργος, Παπαλαμπίδης Ζήσης, Σταυρίδης Απόστολος, Τσομπανίδης Αντώνης, Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρος και Χατζηπαναγιώτου Μανώλης.
Εξελέγησαν, με δέκα ψήφους ο καθένας, οι: Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρος, Παπαλαμπίδης Ζήσης, Σταυρίδης Απόστολος και Καδόγλου Γιώργος και αναπληρωματικοί τους οι υπόλοιποι τέσσερις από τους οκτώ υποψήφιους, οι οποίοι έλαβαν: 7 ψήφους ο Αντώνης Τσομπανίδης, 6 ψήφους ο Μανώλης Χατζηπαναγιώτου, 5 ψήφους ο Μαργαρίτης Αστεριάδης και 4 ψήφους η Χριστίνα Γκιλιλούδη.
Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο των παρατάξεων της μειοψηφίας, υποψήφιοι από την παράταξη του Βασίλη Μαυρίδη ήταν ο ίδιος (Βασίλης Μαυρίδης), ο Αρχοντής Αρχοντίδης, ο Γιώργος Καραγιάννης και ο Δημήτρης Σταματίου. Υποψηφιότητα έθεσαν επίσης οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοτικής Επαναφοράς", Χρήστος Καζαλτζής (επικεφαλής της παράταξης) και Γιώργος Σουκουλδάνος.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων μειοψηφίας. Η κάλπη ανέδειξε πρώτους σε ψήφους τους Γιώργο Καραγιάννη (6 ψήφοι) και Βασίλη Μαυρίδη (5 ψήφοι), οι οποίοι και θα συμμετέχουν στην δημοτική επιτροπή ως τακτικά μέλη, και ακολούθησαν, με 4 ψήφους ο Αρχοντής Αρχοντίδης, με 3 ψήφους ο Δημήτρης Σταματίου, που θα είναι οι αναπληρωματικοί των δύο πρώτων. Από δύο ψήφους πήραν οι Χρήστος Καζαλτζής και Γιώργος Σουκουλδάνος, ενώ υπήρχε και ένα λευκό.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







