Κάτι τρέχει στον Έβρο
Χαμηλές οι "πτήσεις" της αγοράς την Κυριακή - Η νέα "μόδα" ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή δεν "περπατάει" στην Αλεξανδρούπολη
Επιμένουμε πως η Κυριακή δεν θα σώσει την αγορά, τόνισε στο e-evros.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.
Η νέα "μόδα" ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή δεν "περπατάει" από ότι φαίνεται στην Αλεξανδρούπολη μιας και από την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων η κινητικότητα στα μαγαζιά ήταν κάτι λιγότερο από μέτρια.
"Εκτιμούμε πως αν ο καιρός ήταν καλύτερος η κίνηση θα ήταν ακόμη χειρότερη", επισημάνει ο κ. Χατζημιχαήλ.
Και είναι κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο μιας και ο περισσότερος κόσμος τους καλοκαιρινούς μήνες θα προτιμήσει να "ξεχυθεί" στις παραλίες από το να κάτσει να "βράσει" μέσα στην πόλη.
"Υπάρχει μία εμμονή με τις Κυριακές", τονίζει ο κ. Χατζημιχαήλ, "αν και σε μία τουριστική περιοχή όπως η Αλεξανδρούπολη θα ήταν πιο παραγωγικό για τους καταστηματάρχες και πιο αποτελεσματικό για τους καταναλωτές να ανοίξουν τα μαγαζιά πχ το Σάββατο το βράδυ. Και εκτός αυτού το ζήτημα του αυξημένου μισθού την Κυριακή δεν την καθιστά ελκυστική".
Αν και η πρώτη Κυριακή δεν είχε πολύ "πέραση", γενικά η εκπτωτική περίοδος ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς, μιας και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής θα είναι μία από τις καλύτερες εκπτωτικές περιόδους.
"Η εκπτωτική περίοδος ξεκίνησε με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων και έτσι ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Αναμένουμε το υπόλοιπο διάστημα να αυξηθεί κι άλλο.
Όλια Γκαντανίδου
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






