Κάτι τρέχει στον Έβρο
Χωρίς Βάση Ετοιμότητας η βόρεια Ελλάδα - Διαμαρτυρία Τοψίδη
Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κύριος Τοψίδης αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση για κατάργηση της Βάσης Ετοιμότητας / Επιφυλακής με έδρα την Καβάλα και τη μεταφορά της στη Σάμο.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι Βάσεις για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, μεταφέρονται όλες στα νησιά και στη νότια και κεντρική Ελλάδα. Η πιό βόρεια από αυτές είναι η Βάση της Αγχιάλου στην Μαγνησία.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τονίζει χαρακτηριστικά:
"Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διασωθεί κάποιος που ζει στον Βόρειο Έβρο, διότι η μεταφορά του στο κοντινότερο σημείο απαιτεί τόσο πολύ χρόνο ώστε να καθίσταται αυτομάτως ανέφικτη η διάσωσή του.
Μια ακριτική Περιφέρεια που κατά γενική ομολογία αποτελεί προπύργιο της χώρας στα
βορειοανατολικά σύνορά της δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να αποκόπτεται από την υπόλοιπη χώρα και ενέργειες σαν και αυτήν δεν βοηθούν σίγουρα στην ευημερία του τόπου, για την οποία επανειλημμένα έχει μιλήσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός."
Ο κύριος Τοψίδης ζητά από τον Υπουργό να επανεξεταστεί το θέμα και να παραμείναι η Βάση στην Καβάλα, στο πλαίσιο της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΕΚΑΒ.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







