Κάτι τρέχει στον Έβρο
Χωρίς παράλληλη στήριξη μεγάλο ποσοστό μαθητών στον Έβρο
Παράλληλη στήριξη: Tα παιδιά με αυτισμό, βαρηκοϊα, τύφλωση, αναπτυξιακές δυσκολίες, κ.α με τη βοήθεια - παράλληλη στήριξη – συνεκπαίδευση από εκπαιδευτικό της ειδικής αγωγής μπορούν να καταφέρουν να αναπτύξουν τις γνωστικές ικανότητες που είναι απαραίτητες για τη συμμετοχή τους στο σχολικό πλαίσιο.
Στόχος της παράλληλης στήριξης είναι ο μαθητής σταδιακά να αυτονομηθεί ως παρουσία στην σχολική τάξη ώστε να μην απαιτείται ο εκπαιδευτικός να παρευρίσκεται στο σύνολο των ωρών της σχολικής τάξης.
Η παράλληλη στήριξη παρέχεται ως ενισχυτικός και ενταξιακός θεσμός της παιδαγωγικής πράξης και της μαθησιακής διαδικασίας και δεν έχει σε καμία περίπτωση χαρακτήρα φύλαξης του παιδιού ή εξυπηρέτησης στην καθημερινή διαβίωση.
Εμείς επικοινωνήσαμε με την Προϊσταμένη του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) κα. Γραμμένου να μας πει πόσα παιδιά στον Έβρο χρήζουν παράλληλης στήριξης και κατά πόσο τη λαμβάνουν.
Η κα. Γραμμένου μας τόνισε πως στον Έβρο τα παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης είναι 85 και πως το 30% των θέσεων των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής δεν έχει ακόμη καλυφθεί.
Επισήμανε επίσης πως στο 70% που λαμβάνουν την παράλληλη στήριξη, είναι και τα παιδιά με τις σοβαρότερες ανάγκες.
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει καλυφθεί και το 30%.
Ας ελπίσουμε πως θα καλυφθούν πριν τελειώσει το σχολικό έτος, μιας και ήδη είμαστε στη μέση του.
- Πρώτη άσκηση στρατιωτικής κινητικότητας της ΕΕ στην Αλεξανδρούπολη
(17-04-2025) - Κρίσιμη σύσκεψη στο Διδυμότειχο: Ο Παπαδάκης προτείνει Πολιτοφυλακή για την αντιπυρική προστασία
(17-04-2025) - Τα 7 χιλιόμετρα δρόμου Ελαφοχωρίου – Χιονάδων απειλούν την ασφάλεια των κατοίκων (φωτο)
(17-04-2025) - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών Τούρκων που εμπλέκονται στη δολοφονία 39χρονου στην Αθήνα
(17-04-2025)
EN
TR






