Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα ύδρευσης στην Αλεξανδρούπολη
Την αποκατάσταση του προβλήματος ύδρευσης ανακοίνωσε η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, βάζοντας τέλος στην ανησυχία των πολιτών.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης επισήμανε πως τα ξημερώματα της Κυριακής τα συνεργεία ειδοποιήθηκαν για θραύση στον κεντρικό αγωγό στην διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντίστασης και Μαζαράκη.
Η επέμβαση των συνεργείων ήταν άμεση, και σύμφωνα με τον Γιώργο Ουζουνίδη, έγινε διακοπή του νερού της περιοχής και μετά από πολύωρη προσπάθεια αποκαταστάθηκε η βλάβη. Στις 17:00 με την ολοκλήρωση των εργασιών και το άνοιγμα του δικτύου, το συνεργείο της ΔΕΥΑΑ προχώρησε σε ενέργειες καθαρισμού του δικτύου, όπως το άνοιγμα των πυροσβεστικών κρουνών της περιοχής, και στην συνέχεια στον έλεγχο της ποιότητας του νερού του δικτύου, διαπιστώνοντας ότι αυτό ήταν απόλυτα ασφαλές.
Να σημειωθεί πως πολίτες που διαμένουν στις παρακείμενες περιοχές θορυβήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (11/10) εξαιτίας του γεγονότος πως το νερό που έτρεχε από τις βρύσες τους ήταν θολό.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ έσπευσε να καθησυχάσει τους φόβους τους, επισημαίνοντας πως σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μετά από βλάβη του δικτύου, και στα πλαίσια των εργασιών αποκατάστασης, παρά τα μέτρα που λαμβάνει το έμπειρο προσωπικό της ΔΕΥΑΑ, υπάρχει περίπτωση να εισέλθει μικρή ποσότητα χώματος (λάσπης) τοπικά στο δίκτυο.
Το σίγουρο είναι πως οι πολίτες που εύλογα θορυβήθηκαν, δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας, αφού το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.
Να σημειωθεί πως η ΔΕΥΑΑ Αλεξανδρούπολης πρόσφατα υπέγραψε σύμβαση για την επέκταση χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα, γεγονός που εξασφλαλισε την επάρκεια υδροδότησης στην Αλεξανδρούπολη για τα επόμενα 20 χρόνια.
Το έργο το οποίο αφορά στην προμήθεια συστήματος για την ανύψωση του ταμιευτήρα κατά 1,60 μέτρα και την αύξηση της χωρητικότητας του κατά 1.700.000 κυβικά, συνολικού προϋπολογισμού 874.200 €, που προβλέπει την αύξηση της χωρητικότητας κατά 14%.
Μαρίνα Κριτού
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






