- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Στην τελική ευθεία η εγκατάσταση του PET/CT στο ΠΓΝΑ - Αρχές Μαρτίου η λειτουργία
Σε λειτουργία μπαίνει τον Μάρτιο η συνολική εγκατάσταση του ακτινοδιαγνωστικού PET – CT στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ύστερα από 4,5 χρόνια αναμονής και ταλαιπωρίας.
Το συνολικό κόστος της επένδυσης ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια ευρώ και το μόνο που μένει τώρα είναι η πρόσληψη τεχνολογικού προσωπικού που θα υποστηρίζει τη λειτουργία του μηχανήματος, ανέφερε σε ραφιοφωνική εκπομπή ο Διευθυντής του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής Θανάσης Ζησιμόπουλος.
Να θυμίσουμε, ότι το μηχάνημα ήταν μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο ΠΓΝΑ, το 2018 και από τότε μέχρι σήμερα, ήταν εκτός λειτουργίας, αναγκάζοντας ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους να ταξιδεύουν μέχρι Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.
Τι προσφέρει αυτή η εξέταση στους ασθενείς;
Η ποζιτρονική τομογραφία (ΡΕΤ) ή PET scan είναι η πιο σύγχρονη απεικονιστική διαγνωστική μέθοδος της Πυρηνικής Ιατρικής, η οποία παρέχει τη δυνατότητα ανίχνευσης βλαβών σε πολύ πρώιμο στάδιο. Στο απεικονιστικό αυτό σύστημα (PET) είναι ενσωματωμένος ένας υπολογιστικός τομογράφος (CT) για την ταυτόχρονη λήψη συμπληρωματικών ανατομικών πληροφοριών.
Η προσφορά της PET στην διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών είναι ανεκτίμητη σε πολλά επιστημονικά πεδία της Ιατρικής όπως κυρίως σε Ογκολογία, Νευρολογία, Αιματολογία, Παιδιατρική, Λοιμωξιολογία, Καρδιολογία, Ουρολογία Ορθοπεδική κλπ.
Ας ελπίσουμε τώρα, ότι η πρόσληψη του τεχνολογικού προσωπικού, που θα μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του μηχανήματος, να μην καθυστερήσει άλλα τόσα χρόνια και σύντομα η ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία των ασθενών να λάβει τέλος.
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)






