Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό πότε αναμένεται να εκδοθεί το οριστικό ρυθμιστικό Π.Δ
Ο βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό πότε αναμένεται να εκδοθεί το οριστικό ρυθμιστικό Π.Δ

Την οριστική λύση στο θέμα των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου ζητά ο Αναστάσιος Δημοσχάκης

02-12-2023

Νέα Γραπτή Ερώτηση κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης με επίκεντρο την πολυαναμενόμενη έκδοση ρυθμιστικού Π.Δ για το καθεστώς λειτουργίας στο Δέλτα του Έβρου.

Στην Νέα Ερώτηση ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι σε συνέχεια κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, γραπτών επιστολών και συσκέψεων, διασφαλίστηκε διαχρονικά η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, με την οποία οι Καλύβες στο Δέλτα του Έβρου παρέμειναν εν ζωή!!

Με το υπ’ αριθμ. άρθρο 86, παρ. 4 του Ν/Σ του Υπ. Υγείας στις 21/12/2022, διασφαλίστηκε εκ νέου η τελευταία χρονική παράταση δύο ετών (2) για την έκδοση του Π.Δ, η οποία εκπνέει στις 31/12/2023!!

Δεδομένου ότι η ως άνω χρονική παράταση που διασφαλίστηκε εκπνέει τον άλλον μήνα, καθίσταται επιτακτικό να ολοκληρωθεί οριστικά το σχετικό ρυθμιστικό Π.Δ που θα αφορά στην λειτουργία της περιοχής!

VW Τερζενίδης


Αυτό αναδείχτηκε και στην πρόσφατη συνάντησή του (26/11) με το νέο Προεδρείο του ‘’Αινήσιο Δέλτα‘’ όπου εκφράστηκε η κοινή συναντίληψη ότι οι Καλύβες στο Δέλτα του Έβρου, ενισχύουν τη συνοριακή ύπαιθρο της νευραλγικής περιοχής, συντελώντας στην φρούρηση των συνόρων μας!!

Ο βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό πότε αναμένεται να εκδοθεί το οριστικό ρυθμιστικό Π.Δ το οποίο θα αφορά την λειτουργία του Εθνικού Δρυμού καθώς επίσης κι αν θα υπάρξει εκ νέου σχετική νομοθετική πρόβλεψη νέας παράτασης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Καλυβών έως την έκδοση του ως άνω.