- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Τραγική η κατάσταση στο ΓΕΛ Τυχερού λόγω ελλείψεων καθηγητών.
Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη, εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Τυχερού Έβρου, διαμαρτυρόμενος για τις αμέτρητες ώρες μαθημάτων που έχουν χαθεί λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, ακόμα και σε μαθήματα που οι μαθητές θα κληθούν να εξεταστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις αυτό το χρόνο. Ήδη πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς φαινόταν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας, ενώ η κατάσταση του Λυκείου του Τυχερού δεν είναι μεμονωμένο γεγονός.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή.
"Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στο σχολείο μας. Με την Α΄φάση διορισμού αναπληρωτών δεν έχει καλυφθεί ούτε μια ώρα από τις 43 ώρες που έχουμε κενά στο Λύκειό μας. Το χειρότερο δε είναι ότι πολλές από αυτές τις ώρες (19) αφορούν μαθήματα που θα εξεταστούν πανελλαδικά! Ιδιαίτερα οι ομάδες προσανατολισμού των Θετικών επιστημών και Οικονομικών-Πληροφορικής δεν έχουν καν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, αφού δεν υπάρχει Μαθηματικός, Οικονομολόγος και Βιολόγος.
Ήδη έχουν χαθεί μέχρι σήμερα 172 ώρες συνολικά μαθημάτων και 96 ώρες από τα μαθήματα που θα εξεταστούν οι μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο.
Αναρωτιόμαστε κύριε Υπουργέ, πώς θα αναπληρωθούν αυτές οι χαμένες ώρες και πώς τα δικά μας παιδιά θα συναγωνιστούν τους υπόλοιπους μαθητές που βρίσκονται ήδη ένα μήνα μπροστά στην ύλη; Αυτή την ισονομία και ισοπολιτεία ονειρεύεται το υπουργείο παιδείας; Αυτή είναι η Παιδεία για όλους; Ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί «ζει και βασιλεύει» η παραπαιδεία; Και οι μαθητές που δεν μπορούν οικονομικά να προσφύγουν σ’ αυτήν, τι θα κάνουν;
Διαβάζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες προσλήψεις αναπληρωτών. Θα είναι αρκετές όμως για να καλυφθούν όλα τα κενά; Δεν θα έπρεπε να δοθεί μια προτεραιότητα στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα;
Περιμένουμε μια πειστική απάντηση όχι μόνον όσον αφορά την κάλυψη των κενών αλλά και την κάλυψη του χαμένου χρόνου!
Γιατί θεωρούμε ότι και τα δικά μας παιδιά εδώ στον ακριτικό Έβρο πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες.
Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Το Δ.Σ."
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR






